Tiramisu
Wat heb je nodig:
- 250 ml slagroom
- 75 gram basterdsuiker
- 4 eidooiers
- 500 gram mascarpone
- 200 ml espresso
- 5 eetlepels amaretto
- 250 gram lange vingers
-
Extra nodig: 2 ovenschalen
Hoe bereid je het voor?
Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf. Klop in een kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel. Meng in een ovenschaal de espresso met de amaretto. Dompel de lange vingers één voor één in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van de lege ovenschaal. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel en herhaal dit nog een keer. Laat de tiramisu circa 1 uur in de koelkast opstijven. Bestuif de tiramisu voor het serveren met cacaopoeder.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten